Neonode på spåret igen

Neonode meddelar att de nu är klara med sin rekonstruktion sedan de begärdes i konkurs i december förra året. Dotterbolaget Neonode Technology satsar helt på optiska pekskärmar.

Genom lanseringen av företaget Neonode Technology AB kommer bolaget helt fokusera på lösningar med optiska pekskärmar för handhållna produkter. Genom lanseringen av Neonode Teknology och slutförandet av den finansiella rekonstruktionen kan företaget fortsätta utöka sina utvecklingsresurser inom det här fältet. Genom sitt dotterbolag är målsättningen att bli centrum för utvecklingen av nästa generation handhållna pekskärmar. Företaget planerar också att erbjuda kunderna hjälp med att implementera kundanpassade lösningar.

– Efterfrågan på pekskärmar för handhållna produkter ökar kraftigt. Mobiltelefoner, GPS-utrustningar och E-böcker har alla kommit att bli högvolymsprodukter och pekskärmen ar ofta den dyraste delen i konstruktionen. Industriella utrustningar med handhållna pekskärmar visar också en signifikant ökning. Vår plan är att bli marknadsledande inom det här fältet. Med hjälp av den nya optiska teknik som vi utvecklar känner vi oss tillitsfulla att vi kan utmana de idag aktuella resistiva och kapacitiva teknologierna, säger Thomas Eriksson CEO vid Neonode Technology och medgrundare till Neonode Inc

Comments are closed.