Närkommunikation och säkerhet i ny MCU från Renesas

Renesas Electronics har lanserat marknadens första mikrostyrkrets (MCU) som också innehåller kretsar för ”near field communication” och säkerhetsfunktioner.

Den första krets som introduceras i den nya familjen RF20, heter RF21S. I denna enchipslösning ingår närfältskommunikation enligt specifikationen NFC Note 1 och den stödjer den internationella standarden ISO/IEC 18092 för att säkra funktionen i vissa element. Därmed kan kretsen användas i konsumentprodukter, sådana som smarta mobiltelefoner, andra mobiltelefoner, notebooks och för periferiutrustning till PC.
Dessa funktioner gör det möjligt att hantera finansiella transaktioner, betalsystem, biljettköp och ID-kort. Marknaden för dessa väntas öka i hög grad under de närmaste åren.
Konventionella konstruktioner har krävt två separata chip för NFC-styrningen och säkerhetselementet, vilket resulterat i ett behov av minska monteringsytan. Dessutom finns det ett behov av större beräkningskraft, och att minska fördröjningen vid kommunikation med betalsystem.

 

Comments are closed.