MyFC får nya patent beviljade

Det svenska Bränslecellsföretaget MyFC har fått besked om att ytterligare två nyckelpatent är beviljade i USA respektive Sydkorea. Patenten inkluderar den unika konstruktion som är nyckeln till MyFCs tunna och högeffektiva PEM-bränslecell samt den konstruktion som ligger till grund för bränslecellens livslängdb och drifttid.

Det beviljade patentet i USA uppges täcka avgörande delar av MyFCs bränslecellskonstruktion, komponenter och komponentdesign som ligger till grund för den platta, tunna, böjbara och flexibla bränslecellsdesign som implementerats i MyFCs kommande produkt JAQ.

Det beviljade patentet i Korea täcker den teknik som enligt företaget möjliggör en avsevärd längre livslängd och drifttid av bränslecellen än i de befintliga konstruktioner som idag finns på marknaden.

– Det känns otroligt bra att utöka det patentskydd vi hittills har på en av våra viktigaste marknader, USA. Förstärkningen av vår patentportfölj i Asien är också en viktig del av vår strategi för att skydda vår unika teknik på en av världens snabbast växande marknader för grön mobil teknologi, säger Björn Westerholm, VD på MyFC.

Totalt har MyFC nu 66 inlämnade patent inom åtta patentfamiljer, varav 33 är godkända.

Comments are closed.