MyFC bygger fabrik i Sverige

Det svenska bränslecellsföretaget MyFC och ABB inleder ett strategiskt samarbete runt ABBs nya robotteknik YuMi.  Robotarna ska producera laddningskorten till MyFCs nya bränslecellsladdare JAQ och i och med samarbetet bygger MyFC sin första fabrik i Sverige.

Laddningskortet till MyFCs nya bränslecellsladdare JAQ kommer att produceras av ABBs tvåarmade robot YuMi, från och med våren 2016.

MyFCs senaste produkt JAQ är enligt företaget världens minsta laddare som använder miljövänlig bränslecellsteknik och med det slimmade laddningskortet introduceras nu ett helt nytt sätt att ladda smarta mobiler och surfplattor, eftersom kort och laddare enkelt kan tas med i en ficka eller väska och användas när det behövs.

Robotarna från ABB kommer till en början att genomföra produktionstester och montage av JAQs laddningskort som innehåller vatten och salt och som genererar grön energi tillsammans med bränslecellen.

– Vi är mycket glada över att vara delaktiga i MyFCs arbete med att skapa en innovativ och effektiv produktion av deras PowerCard. YuMis unika egenskaper gällande småkomponenttillverkning skapar en perfekt matchning med MyFCs behov av en robot som är enkel att använda och som kan arbeta i nära samarbete med människor med samma monteringsuppgifter, säger Dennis Helfridson, Robotics Local Business Unit Manager in Sweden vid ABB.

– Anledningen till att vi nu inleder samarbetet med ABB och dess nya YuMi-robot är att vi kan kontrollera hela bränsleproduktionen och samtidigt bli platsoberoende. Därför placerar vi den första produktionscellen i Sverige så att vi kan säkra upp att hela vår montering och produktion är 100 procent grön och att vi endast använder oss av förnyelsebar energi. Med YuMi kan vi vara mycket flexibla i variantflödet och producera nära våra kunder i Europa, USA, Asien – eller varthelst vi kan ha en grön, kontrollerad och kvalitativ miljö, säger Björn Westerholm, vd på MyFC.

Comments are closed.