Motstånd och säkring i ett

TT Electronics serie ULWP2R är motstånd som också fungerar som smältsäkringar. Genom att kombinera säkring och motstånd för en linjeingång i en enda, vertikal komponent sparar man utrymme på kretskortet.

03Fusible_Resistors


Det UL-klassade 2 W motståndet passar för konstruktörer som högförtätade kraftaggregat där utrymmet på kretskortet prioriteras, där en säkringsfunktion är nödvändig och där automatmontering är en förutsättning. Motstånden passar att användas såväl inom industrin som inom konsumentsektorn, i t ex nätaggregat, styrkretsar för vitvaror, brytare, linjeingångskretsar och skyddskretsar.

Den här typen av komponent efterfrågas där kostnadsreducerande omkonstruktioner görs för att få automatmonterbara komponenter med dubbla funktioner.  Ett ökande elektroniskt innehåll i elektronikprodukter sätter dessutom press på det tillgängliga utrymmet för kraftaggregat.

Att ULWP2R-seriens motstånd/säkringar är UL1412-klassade gör det lättare att uppnå UL-godkännande och säkerhetskritiska garantier. Motståndet vertikala form, med radiella anslutningar, sparar kretskortsutrymme. Att det även påverkas av omgivande komponenters temperatur skyddar kretskortet mot överhettning.
Motståndet ger skydd mot strömrusning och urladdningar i elnät med 120/240 Vrms nätspänning och det har en flamsäker beläggning enligt UL94-V0.  Komponenten levereras i band eller rulle för automatisk hålmontering.

Comments are closed.