Motorola minskar personalstyrkan

Google uppges i en artikel i The New York Times planera att sparka runt 4 000 anställda vid företagets Motorola Mobility Holdings. Det motsvarar 20 procent av personalstyrkan.

Två tredjedelar av neddragningarna kommer att ske utanför USA. Google kommer också att stänga ungefär en tredjedel av Motorola Mobilitys 94 kontor runt om i världen. Google betalade runt 12,5 miljarder dollar för Motorola Mobility då affären avslutades i maj i år. (Länk till tidigare artikel om förvärvet).

”Bolaget planerar att lämna olönsamma marknader, sluta göra enklare modeller och fokusera på ett fåtal mobiltelefoner istället för tiotals”, rapporteras Motorola Mobilitys nya vd Dennis Woodside ha sagt till The New York Times.

Förutom de kommande nedskärningarna uppges Google ha rensat i Motorolas ledning och gjort sig av med 40 procent av sina ”vice presidents”. Google har också anställt nya ledande befattningshavare och kommer att krympa verksamheten i Asien och Indien samt vid Motorolas centrum för forskning och utveckling i Chicago, Sunnyvale och Beijing.

Comments are closed.