Motorola dubblar leveranserna

Motorola säger sig fördubbla leveranserna av WiMAX CPE och USB-donglar på fem månader och tar emot en utökad order från AXTEL.

Motorolas distribution av applikationen ska nu ha överskridit två miljoner. Den ökande efterfrågan indikerar, enligt bolaget, ett globalt momentum för WiMAX.

Motorola, som utvecklar och levererar WiMAX 802.16e-nätverk och konsumentprodukter meddelade idag att man distribuerat med än två miljoner WiMAX-applikationer, vilket innefattar ”Customer Premises Equipment” (CPE) och USB-donglar. Milstolpen nåddes i februari i år, bara fem månader efter att Motorola meddelat att man levererat sin miljonte applikation, enligt ett pressmeddelande.

– Denna fortsatt starka efterfrågan på WiMAX-applikationer och infrastruktur visar tydligt att WiMAX levererar de personliga medieupplevelserna som konsumenterna vill ha, oavsett var de är, säger Bruce Brda, senior vice president vid Motorola Networks.

Ännu ett tecken på WiMAX framgång sägs vara att Motorola i dagarna tog emot en stor order från AXTEL på ytterligare CPE-enheter. AXTEL inledde samarbetet med Motorola 2008 för ett WiMAX-nätverk som ska verka som ett höghastighets- trådlöst bredband över hela Mexiko.

– I slutet av 2009 täcktes mer än 621 miljoner människor in i den service som WiMAX levererade, säger, Ron Resnick, vd och ordförande i WiMAX Forum. Baserat på beräkningar och den utveckling vi ser på marknaden är det vår prognos att vi, vid ingången av 2011, kommer att ha en miljard människor inom WiMAX-täckning.

Motorola har nu 40 WiMAX-kontrakt med operatörer över hela världen.

Comments are closed.