Minneskompilator för FDSOI

Brittiska sureCore har tagit fram en kiselkompilator för minnesblock i 28 nm FDSI-teknik. Kompilatorn kan generera minnesblock upp till 1 Mbit med låg energiförbrukning.


– Den nya kompilatorn är en milstolpe för oss, säger Guillaume d'Eyssautier,  vd för sureCore

FDSI-processer (kisel på isolator) är speciellt lämpliga för lågenergikonstruktioner och den nya minneskompilatorn skall enligt sureCore kunna generera SRAM-block med bara halva den dynamiska energiförbrukningen jämfört med konkurrenterna. Matningsspänningen kan vara från 0,6 V till 1,2 V.
Minnesblocken kan ha enkla eller dubbla portar och ordbredder upp till 288 bit. Konstruktören kan välja minneskonfiguration, och prestanda över ett brett fält. En ökning av kiselarean med 10 procent kan till exempel minska den statiska energiförbrukningen med 35 procent. När alla parametrar är valda genererar kompilatorn layout (LEF), simuleringsmodell (Verilog), timing/power-modell (Liberty) och datablad för minnesblocket.
– Den nya kompilatorn är en milstolpe för sureCore och visar att vår lågenergiteknik nu är tillgänglig för SoC-tillverkarna, säger Guillaume d'Eyssautier, vd för sureCore. I mars i år följer vi upp kompilatorn med en version för en 40 nm ULP-CMOS-process hos den största kiselsmedjan. Vi kommer också att ha en motsvarande version för 28 nm.
Genom att satsa på mogna processer som 40 nm och 28 nm räknar sureCore med att kunna leverera sin RAM-kompilator till en rad IoT-konstruktioner. Systemkomponenter för IoT konstrueras normalt sett i den här typen av processer och ställer stora krav på låg energiförbrukning.


Minneskompilatorn klarar sig mycket bra i jämförelse med konkurrerande teknik

Comments are closed.