Millimetervågor på 5G Global Summit i Sydkorea

Rohde & Schwarz presenterade en provuppkoppling för mm-vågstillämpningar på 5G Global Summit i Sydkorea.

5G, nästa mobilgeneration, skall enligt planerna debutera under debut i 2020. Men dessförinnan behöver en hel del forskning och standardiseringsarbete utföras. Vid 5G Global Summit i Sydkorea visade Rohde & Schwarz en extremt kompakt provuppsättning för att generera och analysera signaler upp till 67 GHz.
Installationen bestod av vektorsignalgeneratorn SMW200A för generering av upp till 20 GHz, en övertonsblandare från dotterbolaget Radiometer Physics GmbH (RPG) och den avancerade signal- och spektrumanalysatorn FSW67.
Testuppsättningen gjorde det möjligt för användare att bedöma potentialen av  tekniker för luftgränssnittet för framtida 5G-nätet vilket hjälper till att driva utvecklingen av komponenter, antenner och styrkretsar för framtida basstationer och trådlösa enheter.
R & S SMW200A kan generera två radiosignaler upp till 20 GHz, bredbandigt I / Q-modulerade med 2 GHz bandbredd. Den interna sektionen för basbandet kan I / Q-modulera signaler med en bandbredd upp till 160 MHz. Därmed stöder generatorn alla digitala kommunikationsstandarder, med möjlighet att lägga till fädningssimulatorer som så behövs.
Den integrerade arbitreringsgeneratorn kan användas för att generera högkvalitativa, komplexa, digitalt modulerade vågformer.
I kombination med övertonsblandare från RPG är det möjligt att generera signaler för alla relevanta frekvenser, exempelvis in i E-bandet (60 GHz till 90 GHz).
R & S FSW67 analyserar signaler i frekvensområdet upp till 67 GHz vid en analysbandbredd på 500 MHz och erbjuder en 2 GHz analog mellanfrekvensutgång för vidare analys av bredbandssignaler, något som behövs under utvecklingsfasen av 5G.
5G kommer inte bara att utöka befintliga system enligt LTE / LTE-Advanced . Det kommer också att skapa en ny teknisk ram för att stödja en mängd olika applikationsscenarier och en kraftig ökning av antalet trådlösa enheter. Ett sätt att möta efterfrågan på mer systemkapacitet och högre datahastigheter är att utvidga spektrumet inom millimetervågsområdet. Testlösningen för upp till 67 GHz uppfyller detta krav.
Rohde & Schwarz har verkat som guldsponsor för 5G Global Summit i Korea och som medlem av 5G Forum i Korea. Rohde & Schwarz stöder också 5G Lab Tyskland och är aktiv i flera 5G initiativ runt om i världen, bland annat 5G Innovation Center i Surrey, Storbritannien, Future Forum i Kina och NGMN 5G-initiativet i Tyskland.

 

Comments are closed.