Millimetervågor för 5G

På Mobile World Congress, i Barcelona, visar Keysight Technologies bland annat analys av 5G på millimetervågor, ljudkanal för 5G, lobformning för 5G och verktyg för test och konstruktion av IEEE 802.11ad.

Keysight visar upp följande:
* Flerkanals millimetervågs OTA-test genomförs. Det görs med  med S-seriens oscilloskop och den vågledaranslutna blandaren M1971E som tillsammans bildar en mätlösning för kvasi-optisk radioutbredning på 73 GHz. Konstruktionen är av typen ”remote head”. Egenskaperna liknar vanlig basbandsutrustning för millimetervågskanaler med avseende på blockering, spridning, olika polarisation på hornantenner  etc.
*  Realtidsmätning av antennlob visas. Mätsystemet är uppbyggt av en M9703A digitizer och den arbiträra vågformsgeneratorn M8195A. Systemet är utvecklat med” W1462 SystemVue FPGA Architect”, med tillägg av biblioteket W1906 5G.  Lösningen erbjuder 8 kanalers bredbandig stimulans och mätning i ett enda 5 slots AXIe-chassi.
Modulationsanalys och algoritmer för avvägning av antennlob utvecklats i SystemVue och utvecklas i den FPGA-baserade digitizern/bredbands digitala mottagaren M9703A (dvs en mjukvarudefinierad radio, SDR).
* 802.11ad-utrustning valideras med senaste millimetervågsbaserad konstruktions- och tillverkningslösningar för 802.11ad karakterisering.
Dessutom demonstrerar man LTE-A Pro på sin testare  UXM, inklusive genomströmning av IP i Gigabit/s-hastighet samt 4×4 nedlänks MIMO med multipla bärvågskomponenter.

 

Comments are closed.