Midsummer ringer öppningsklockan

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har återigen ringt öppningsklockan på Nasdaq Stockholm och börjat handla med sin gröna obligation noterad på Nasdaq Stockholms lista för hållbara obligationer.

Med den gröna obligationen noterad på Nasdaq Stockholms lista för hållbara obligationer, fortsätter Midsummer att expandera fabriken i Järfälla. Produktionskapaciteten utvidgas och under sommaren har företaget fått ny utrustning för att ytterligare öka sin produktionskapacitet.
– Med den gröna obligationen noterad på Nasdaq Stockholm kommer vi att kunna dra fördel av det starka momentum som vi har i vår verksamhet för tillfället, säger Midsummers VD Sven Lindström. Vi känner oss stärkta av det goda intresset för vår strategi, affärsmodell och intresse för att investera i Midsummers fortsatta arbete för att stärka vår ledande position inom den snabbväxande marknaden för lätta, flexibla tunnfilmssolceller.
Intäkterna från den gröna obligationen kommer att användas för att expandera produktion och distribution av solpaneler och solceller; produktion av utrustning för tillverkning av solceller; forskning och utveckling av solpaneler och solceller samt erbjuda finansieringslösningar för försäljning av tillverkningssystem.

Comments are closed.