Micron och Hynix knappar in

Stabil tillverkning och en stark prissättning får Micron och Hynix att stärka sina ställningar på den vikande, globala NAND flash-marknaden under fjärde kvartalet 2011, och minska klyftan till marknadsledarna Samsung och Toshiba, enligt analysföretaget IHS.

Micron Technology, som rankas på en tredjeplats av IHS, uppnådde en tillväxt av sina intäkter på 11,7 procent under det fjärde kvartalet 2011, jämfört med föregående kvartal. Samtidigt ökade fjärderankade Hynix Semiconductor sina intäkter med 5,4 procent. enligt en ny ”IHS iSuppli Data Flash Market Tracker”-rapport.

Dessa starka prestationer står i skarp kontrast till den övergripande marknadens minskning med 2,8 procent. Resultaten för Micron och Hynix var ännu mer anmärkningsvärda i jämförelser med marknadsledande Samsung Electronics intäktsminskning på 4,6 procent och Toshiba Corp. tapp på 12,3 procent i samma jämförelse.

– Både Micron och Hynix lyckades undvika produktionsfrågor under det fjärde kvartalet så att de kunde hålla sin NAND flash-produktion på höga nivåer. Det tillät dem att behålla sina genomsnittliga försäljningspriser höga. Å andra sidan beslutade Samsung och Toshiba att strypa ner produktionen till följd av en oro för överutbud. Vi tror att Micron och Hynix kommer att fortsätta att vinna marknadsandelar under 2012, säger Michael Yang, senior chefsanalytiker för memory and storage vid IHS.

I synnerhet förväntas Hynix öka sin marknadsandel eftersom företaget investeringar i en högre takt än branschen i genomsnitt.

Totalt ökade Microns NAND-marknadsandel under fjärde kvartalet till 19,6 procent, upp från 17 procent under det tredje kvartalet och Hynix såg sin andel av marknadsintäkterna öka från 12,2 till 13,3 procent.

Micron och Hynix prestationer under det fjärde kvartalet var också anmärkningsvärda jämfört med samma period ett år tidigare. I den jämförelsen ökade Micron sin omsättning med 88 procent och Hynix med 69 procent.

Toshiba har upplevt den största sekventiella minskningen av alla de uppräknade NAND flash-leverantörerna. Minskningen var inte relaterad till den japanska jordbävningskatastrofen då företaget redan hade återhämtat sig från katastrofen före det fjärde kvartalet 2011. Istället tog toshiba ett medvetet beslut om att minska produktionen inför utsikter om överutbud på marknaden, enligt ett pressmeddelande från IHS.

Comments are closed.