Mest pålitliga mobilnätet i Sverige

För sjätte gången tar Telias mobilnät hem segern i mätföretaget umlauts, (en del av Accenture), årliga test av Sverige fyra största mobilnät. Telia segrar i alla kategorier: tal, data och crowd i en nationell mätning.

Efter omfattande tester av de fyra största mobilnäten i Sverige säger det oberoende mätföretaget umlaut att Telia, för sjätte gången, levererar bäst nätkvalitet och kundupplevelse vid användning av mobila tjänster i Sverige. Mätningarna sker under en längre tid i storstadsområden, mindre städer och vägnät. Telia vinner med totalt 941poäng av 1000 möjliga, hela 81 poäng bättre än närmaste konkurrent.

umlauts årliga test, är marknadens mest detaljerade och kvalitativa mätning av tal och data. Under testen körs mätbilar ca:1000 mil runt om i Sverige samtidigt kombineras detta med mätningar som sker i mobila appar (crowdsourcing). Tillsammans ger detta en mycket bra bild av hur de mobila näten i Sverige fungerar.

– Vi är mitt i vår största nätmodernisering någonsin, där vi bygger nytt, fördubblar kapaciteten, ökar säkerheten samtidigt som vi rullar ut 5G-nätet som just nu når mer än halva Sveriges befolkning och fler än 100 tätorter, säger Staffan Åkesson, teknisk chef, Telia Sverige. Det var otroligt glädjande att ta emot beskedet att vi återigen står som vinnare i alla tre kategorierna. Vi ser vinsten som ett tydligt kvitto på att vår modernisering och uppgradering av nätet verkligen har gett resultat och en bättre användarkvalitet för våra kunder.

Inom tal fick Telia fick 261 poäng av 270 möjliga, där samtalskvalitet, uppringningstid och lyckade uppkopplingar är exempel på vad som utvärderas. Inom data fick Telia 441 poäng av 480 möjliga, efter test av bland annat upp- och nedladdning av filer, surf och streaming på webbsidor och YouTube. I kategorin ”Crowd” har tester utförts under mätperioden på 24 veckor. Dessa mätningar sker i mobila appar och Telia fick 239 poäng av 250 möjliga.

Comments are closed.