Annons

MEMS-gyroskop för hög temperatur

MEMS-gyroskopet ADXRS645 är klassat för drift vid 175 °C och har ett mätområde på ±2000°/s. Det kan därför ersätta magnetometrar som en pålitlig metod för rotationsmätning i tillämpningar för nedåtriktad borrning efter olja och gas.

 

Från Analog Devices kommer det första och enda MEMS-gyroskopet byggt för att tåla temperaturer upp till 175 °C, temperaturnivåer som utrustning för olja- och gasborrning ofta utsätts för.
MEMS-gyroskopet ADXRS645 ger bra skydd mot vibrationer och har ett lägsta rotationsmätområde på ±2 000°/s, vilket är kritiska prestandakriterier för borrutrustning i tuffa miljöer med höga temperaturer. Förmågan att exakt känna av vinkelrotationen förhindrar skador på borren genom att detektera skillnaden mellan rotationen hos borrhuvudet och motorn som vrider borren. Med ADXRS645 kan riggoperatörer inom olje- och gasindustrin förlänga livslängden på sin utrustning och minska kostsamma driftstopp genom att säkerställa att borrsträngen fungerar korrekt.
ADXRS645 ingår i ADI:s portfölj med precisionskomponenter för hög temperatur, avsedda för borrtillämpningar. Där finns också MEMS-accelerometern ADXL206 med ±5g precision, instrumentationsförstärkaren AD8229 med extremt lågt brus, 2,5 volts bandgapskällan ADR225 samt den dubbla förstärkaren AD8634 med rail-to-rail-utgångar, vilka alla är klassade för 175 °C och högre.

Comments are closed.