MediaTek förvärvar Coresonic AB

Halvledarföretaget MediaTek Inc. meddelar att de köper svenska Coresonic AB med verksamhet inom DSP-teknik. Coresonic AB kommer att bli ett helägt dotterbolag till MediaTek i Europa.

Coresonic AB uppges snabbt ha etablerat sig som en marknadsledare med sin DSP-arkitektur för trådlösa basbandstillämpningar. MediaTek kommer att använda Coresonics DSP-teknik för att ytterligare förbättra effektiviteten och flexibiliteten i sina expanderande produktlinjer och stärka MediaTeks position som en ledande leverantör av IC-lösningar för trådlös kommunikation och digital multimedia. Före förvärvet har MediaTek haft ett nära samarbete med Coresonic.

– Vi har varit mycket framgångsrika med att utvidga användningen av vår DSP arkitektur i trådlösa kommunikationssystem över hela världen. Förvärvet ger starka synergieffekter för båda företagen, eftersom det ger oss möjlighet att öka takten i införandet av nya ledande trådlösa produkter genom MediaTek globala nätverk, säger Johan Lodenius, vd för Coresonic, i ett pressmeddelande.

Läs mer om MediaTek och Coresonic via den här länken .

Comments are closed.