Mästerskap i handlödning på S.E.E.

För första gången anordnas ett svenskt mästerskap i handlödning. Det äger rum under S.E.E. – Scandinavian Electronics Event, 13-15 april 2010. Det här blir ett utmärkt tillfälle att visa upp företagets kvalificerade personal för den svenska elektronikbranschen.

Tävlingsmomenten består av dels avlödning av några utvalda komponenter, dels inlödning av motsvarande komponenter. Tävlingen äger rum på Live Production-scenen och kommer att samordnas med den produktion som kommer att äga rum under mässdagarna.
– Jag har talat med folk i branschen och alla tycker att det är en spännande och intressant idé, säger Lars-Gunnar Klang, känd profil i branschen och ansvarig för tävlingen.
Magnus Eriksson, projektledare för SEE 2010 på Stockholmsmässan säger:
– Det här ligger helt i linje med S.E.E.s koncept med nya spännande besökaraktiviteter och vad jag vet har ingenting som detta anordnas på en elektronikmässa förut, åtminstone inte i Europa.
Tävlingen är öppen för alla och deltagarna behöver inte vara certifierade. Det får gärna komma flera från samma företag. Deltagarna uppmanas också att ange vilken lödutrustning de helst vill använda.
– Vi har även frågat leverantörerna om de är intresserade att gå en match mot varandra. Det återstår att se om de vågar, avslutar Lars-Gunnar Klang.
Deltävlingar kommer att anordnas varje dag på S.E.E. 2010 och bedömningskriterierna är:
a) funktion
b) IPC-A-610D, klass 2
c) tid.
En vinnare kommer att utses vid varje tävlingstillfälle och hur många tillfällen det blir beror på antalet deltagare. Till Svensk Mästare koras den som har den snabbaste tiden av delsegrarna.
Den som vill anmäla sig till tävlingen, eller ha mer information kan vända sig direkt till Lars-Gunnar Klang på 0733-84 33 24 eller larsgunnar.klang@telia.com

 

Comments are closed.