Maskeringslösning skyddar integriteten

Panasonic har introducerat en ny personmaskeringslösning, både i form av ett antal kameror och som del av en PC-baserad mjukvara. Lösningen garanterar användare att fortsätta övervaka sina lokaler och samtidigt skydda personers integritet.

 

Tysklands Federal Data Protection Act skyddar individers rätt till integritet i förhållande till hanteringen av deras personliga data, vilket betyder att övervakningsbilder som identifierar individer är strängt förbjudet enligt lag. Detta förväntas bli verklighet i alla EU-länder framöver.
Maskeringslösningen tillåter att personers utseenden maskeras bort, men att deras siluetter ändå avslöjar rörelser. På så sätt kan man skydda individers integritet och samtidigt upprätthålla säkerheten för både dem och deras tillhörigheter.
Maskeringslösningen finns tillgänglig för kamerorna i Panasonics 3, 5 och 6-serie samt för WV-SFN480 och WV-SFV481 4K-kamerorna. För dem som har andra kameror installerade finns en PC-baserad mjukvarulösning som gör det möjligt att implementera personmaskering i såväl befintliga som icke befintliga analoga Panasonic CCTV-system.
Den kamerabaserade lösningen finns tillgänglig redan nu, medan den PC-baserade kommer i juni 2016.

Comments are closed.