Martin Gren blev Årets Entreprenör

Martin Gren, en av grundarna av Axis Communications, blev i går kväll utsedd till Sveriges mest framgångsrika entreprenör när finalen av Ernst & Young Entrepreneur of the Year gick av stapeln i Stockholms stadshus. Martin Gren mottog även priset för bästa internationella tillväxt, ett kategoripris som delas ut av SEB.

Motiveringarna var:
Entrepreneur of the Year 2008
”Årets vinnare har utvecklat säkerhetsutrustning som finns i affärer, industrier, banker och på flygplatser världen över. Med visionärt tänkande och nyskapande kreativitet har årets vinnare byggt upp en mångmiljardindustri som bidrar till att skapa en säkrare värld.”
Bästa internationella tillväxt
”Årets vinnare har blivit störst i världen på nätverksbaserade säkerhetskameror genom ett innovativt entreprenörskap och tekniskt affärsmannaskap.”
– Jag är glad och stolt över att ha tilldelats priserna, säger Martin Gren. Vi på Axis vet att det har varit i hård konkurrens med många andra duktiga entreprenörer och företagare i Sverige.  Att vara entreprenör innebär att hela tiden ligga i framkant. Det har vi varit duktiga på genomgående under företagets 25-år.  Andra viktiga framgångsfaktorer är att vi har arbetat strikt med vår affärsmodell samt fokuserat på utveckling av nätverksprodukter. Att anställa och behålla bra engagerade medarbetare är en annan viktig faktor som legat till grund för Axis framgång.
Axis grundades i Lund för 25 år sedan (1984) och företagets första produkt var en IBM protokollkonverterare. Under åren har företaget vidareutvecklat inriktningen och idag är Axis global marknadsledare för nätverkskameror, som framförallt används för övervakning. Axis har kontor i fler än 20 länder och arbetar globalt med en indirekt försäljningsmodell genom distributörer och har fler än 24 000 systemintegratörer i mer än 70 länder.

Comments are closed.