Månadens stockholmare

Kommunikationsstaben på Stockholms stads stadsledningskontor har utsett Pär Hedberg till månadens stockholmare för sitt framgångsrika arbete som vd för STING, Stockholm Innovation & Growth.

Motiveringen lyder:
"Pär Hedberg har som vd för Stockholm Innovation & Growth (Sting) i hög grad bidragit till att Stockholms stad nyligen vunnit utmärkelsen Intelligent Community of the Year 2009. Genom sitt engagemang för att utveckla näringslivet i Stockholm, bland annat genom stöd till innovatörer och entreprenörer att bygga framtidens teknikbaserade exportföretag, har Pär Hedberg uppnått goda resultat och medverkat till att Stockholm är en av världens mest kunskapsintensiva och innovativa regioner."
Pär Hedberg och Sting har sedan starten 2002 utvärderat 738 projekt eller bolag och antagit 58. De 54 bolag som fortfarande är aktiva har totalt 360 anställda och de omsatte förra året 198 miljoner kronor.
Pär Hedberg växte upp i Linköping och Tranås och studerade på Handelshögskolan i Stockholm. Innan han började i näringslivet hann han med några års forskning bl a på UCLA. När han blev tillfrågad av Stings ägare Electrum om han ville hjälpa till att skapa ett system för att få fram fler tillväxtföretag i Kista hade Pär nästan 20 års erfarenhet som vd i olika teknikföretag.
STING har idag tio anställda. Företaget är en affärsaccelerator som hjälper innovatörer och entreprenörer att bygga framtidens teknikbaserade exportföretag. Ledorden är "rätt stöd, rätt finansiering och rätt nätverk".

Comments are closed.