M-Comp öppnar kontor i Helsingfors

Jari Laurinen är anställd som Country Manager för M-Comp A/S i Finland och hans första uppdrag blir att utveckla affärsverksamheten inom displayer med EDT (Emerging Display Technology), som den danska distributören M-Comp servar hela den nordiska marknaden med.

 

EDT är en traditionell tillverkare av monokroma LCD-moduler likväl som för små- och mediumstora TFT:er med kapacitiv pekteknik. EDT’s kapacitiva ”PolyTouch”-teknik tillåter en direkt implementering av ett användargränssnitt till LCD-modulerna utan behov av några större systemmodifieringar.

– EDT har på senare år valt att arbeta med färre och starkare partners. M-Comp har utvecklat en stark kompetens inom displayer och beröring (touch) och vi är glada att ha dem som vår nordiska partner, säger Henrik Kivaner Gørslev, Bussiness Development Manager vid EDT Europe.

Att öppna kontor i Finland betraktas som en stor milsten för det ”design-in”-fokuserade distributionsföretaget M-Comp som från allra första början 2006 ville bli en nordisk partner till industrikunder. Företaget fokuserar på modulära komponenter inom displayer, inbyggda datorer och processormoduler, strömförsörjningsmoduler, kommunikationsmoduler och Solid State Storage-moduler baserade på flash i olika format, till industriella elektroniksystem.

Comments are closed.