Lysdioder och sensorer från Osram

Farnell tar nu upp halvledarsortimentet från Osram Opto Semiconductors i produktportföljen. I sortimentet ingår lysdioder, IR-sändare, fotodioder och optiska sensorer.

Osram Opto Semiconductors har över 40 års erfarenhet av att utveckla produkter inom belysning, visualisering och sensorteknik. Produkter används bland annat för fordon, mobilutrustning, smarta elnät, mätning, automation inom industri-, kontors- och byggnadssektorn, energihantering och nätverksinfrastruktur.
De produkter som kommer att lagerföras är bland andra:
* IR-lysdioderna i OSLON Black-sortimentet: Nu med särskilda fordonsversioner – däribland 850 nm-versionen som är avsedd för utvändiga tillämpningar, till exempel mörkerseende, fotgängarskydd, igenkänning på förhand och körfältsdetektion. Den nya 940 nm-versionen inriktar sig på invändiga tillämpningar, till exempel förarövervakning, detektor för sätesanvändning och gestigenkänning. Med sina olika våglängder och linser täcker dessa produkter en mängd olika kundbehov och kan användas vid upp till 5 A i pulsläge.
* Fotodioderna i SFH 2200-familjen: Enheterna i denna nya generation är mycket mindre än sina föregångare. De erbjuder ett nytt paketkoncept som innebär att de kan lödas skadefritt i upp till ett år efter den första kontakten med luft, i jämförelse med bara tre dagar för typiska standardprodukter. Det nya paketet uppfyller fordonsindustrins stränga krav och är godkänt för en driftstemperatur på upp till 125 °C. SFH 2200-enheterna uppfyller kraven för AEC-Q101-C och är idealiska för användning i regnsensorer.
* Lysdioder med låg effekt i TOPLED E1608-familjen: Dessa lysdioder är särskilt lämpliga för tillämpningar inom fordonssektorn, till exempel till displayer, miljöbelysning och bakgrundsbelysning av reglage och instrument.
* Bredbands-IR-lysdioder SFH 4776: Dessa enheter kan med fördel användas inom nya tillämpningssektorer som blivit tillgängliga tack vare att parametrar som till exempel andelen vatten, fett, socker och protein i livsmedel och läkemedel kan mätas med NIR-spektroskopi.
* Plattformen SYNIOS P2720: Denna plattform utgörs av 15 olika lysdiodprodukter med skilda chipstorlekar, märkeffekter och färger. För att passa till olika tillämpningar ger den möjlighet till flexibel konfigurering inom ett enda fotavtryck. Plattformens skalbarhet och goda utformningsmöjligheter kombineras med hög värmetålighet och ljusstyrka, vilket erbjuder fordonstillverkare och ljusdesigners nya möjligheter och kostnadsfördelar.

Comments are closed.