Lysande start

Nu lanseras den tredje generationen Paransljus, naturligt solljus för inomhusmiljöer. Intresset rapporteras vara stort. Redan före den officiella säljstarten på måndag har fyra system sålts till USA.

 

– En rad fördelar, som en förenklad konstruktion och därmed ett lägre pris samt en mottagare som följer solen under dygnets alla soltimmar, är anledningen till det stora intresset för den nya generationen Paransljus, säger Nils Nilsson, vd för Parans Solar Lighting AB

Paranssystemen leder enkelt in solljus i byggnader från en mottagare utomhus, via fiberkablar och till armaturer inomhus. Paransljuset kan användas i lokaler eller delar av lokaler dit solen inte når, som en förbättring av inomhusmiljön.

– Vi har haft en mycket intensiv och bra utveckling under det senaste året. Vårt nya Paranssystem ger högre ljusstyrka, är enklare att installera och är dessutom mindre till både storlek och pris jämfört med sina föregångare, säger Nils Nilsson.

En av de stora nyheterna som nu presenteras är att den nya mottagaren, som placeras på taket, är konstruerad så att den automatiskt följer solen under dygnets alla soltimmar.

– Intresset för att leda solljuset inomhus är stort, inte minst från USA, som är en av våra prioriterade marknader jämte England, Spanien och de nordiska länderna. De fyra första systemen har redan sålts till just USA och vi ser fram emot en bra vår för Parans, säger Nils Nilsson.

Comments are closed.