LundLSI önskar Spago Nanomedical lycka till

Lund LSI har sedan 2008 haft Spago Nanomedical som medlem i inkubatormiljön. Företaget flyttar nu till större lokaler anpassade till den växande verksamheten och lämnar samtidigt inkubatorverksamheten på LundLSI.

– Det har varit spännande att följa Spago Nanomedical och vi hoppas att fortsatt knyta dem nära vårt alumninätverk då nanobaserade lösningar inom Life Science är ett av våra framtida strategiska satsningar, säger Ebba Fåhraeus, vd på LundLSI.
– Miljön på LundLSI har i hög grad varit bidragande till att Spago kommit dit vi är idag. Nu när vi har färdigställt uppbyggnaden av SpagoPix är vi redo att ta nästa steg och har därför flyttat in i egna, mer anpassade lokaler, säger Mats Hansen, Vd på Spago Nanomedical.
Spago Nanomedical AB är ett nanomedicinbolag inom cancerdiagnostik och behandling. Bolagets utveckling är primärt inriktat på det cancerselektiva kontrastmedlet SpagoPix, samt utvecklingsprojektet Tumorad baserat på radionuklidterapi.
SpagoPix har som mål att förbättra cancerdiagnostik med magnetisk resonanstomografi (MR) genom tidigare upptäckt av tumörer och metastaser. Tidig upptäckt ger ökad chans till effektiv behandling och överlevnad för patienten. Tumorad är inriktad på leverans av radionuklider för tumörselektiv strålbehandling av cancer.
Nyligen meddelade bolaget att man fastställt den aktiva ingrediensen i SpagoPix, en milstolpe i utvecklingen av en färdig produktkandidat. Nästa steg är produktion av material för regulatoriska prekliniska tester som ska genomföras innan kliniska prövningar i människa kan inledas.
Spago Nanomedical har idag 12 anställda, varav 8 disputerade, med huvudsaklig expertis inom kemi, nanoteknologi, och cancer. Bolaget är listat på Aktietorget.

Comments are closed.