Ljusstark LED-projektion

12 nya LED, i Osram Ostar Projection Power-familj, ger mycket hög ljusstyrka i projektorer.

Förutom allt högre upplösning ligger fokus också på rikare färger, kontrast och högre ljusstyrka. Med sin familj Ostar Projection Power har Osram för första gången lyckats uppnå en ljusstyrka på över 3 000 ANSI lumen med LED i stället för konventionella lampor. Det öppnar för en bred marknad.

Kraven på ljuskällan avgörs av omgivande ljusförhållanden och avståndet till projektionsytan. Med 12 nya produkter kan Osram nu erbjuda tre olika effektklasser för RGB-lösningar i färgerna djupblått (440 nm), blått (456 nm), liknande grönt (520 nm) och bärnsten (614 nm).

* I den lägsta effektklassen ger två chips med samma färg per komponent projektorns ljusstyrka upp till 1 500 ANSI lm.
* I medeleffektklassen kan fyra chips med samma färg per komponent ge 2500 ANSI lm.
* I den högsta effektklassen kan sex chips i samma färg per LED ge mer än 3 000 ANSI lm.

Produkterna i Osram Ostar Projection Power-familj ersätter till de högtrycksladdningslampor som tidigare använts i projektorer som kan ge över 2 000 ANSI lm.

Prestandasprånget uppnåddes bland annat genom förbättrad chip- och kapslingsteknologi. Utvecklarna på Osram har i grund och botten modifierat de individuella LED-chipsen så att de kan seriekopplas på kopparkortet.

Till fördelarna hör lägre driftström, mindre komplexa LED-drivrutiner och enklare anslutningar. Dessutom kan lysdioderna sättas direkt på en kylfläns utan att denna behöver isoleras.

Den mekaniska konstruktionen förblir i stort sett oförändrad jämfört med tidigare produkter vilket möjliggör ett snabbt och okomplicerat utbyte av produkterna i befintliga projektorsystem.

 

En medlem i familjen Osram Ostar Projection Power

Comments are closed.