Litet trådlöst Arduinokort

Artuino Yun Mini är en liten och lätt Linuxbaserad trådlös lösning för prototypframtagning. Kortet är inriktad på embeddedingenjörer, hackare och studenter och består av ett omkonstruerat Arduino Yun WiFi-kort i miniformat och ett breadboard för prototypframtagning

 

Yun Mini har ungefärliga kortdimensioner på 71,1 x 22,9 mm, vilket är mindre än hälften av Arduino Yun med dess dimensioner på cirka 68,6 x 53,3 mm och en USB-kontakt som ökar längden till cirka 73 mm. Yun Mini väger med sina 16 g dessutom bara hälften Yun. Kortets ringa storlek gör det idealiskt för användning inom små områden, särskilt i hemautomatiseringsprojekt, där små enheter ger bättre flexibilitet då de kan placeras i mindre lådor.
Yun Mini är baserad på ATmega32u4-mikrokontroller och Qualcomm Atheros AR9331 SoC, med en MIPS 24K-CPU på upp till 400 MHz. Processorn stödjer en Linux-distribution baserad på OpenWRT-derivatet Linino.
Kortet har inbyggt WiFi (IEEE 802.11b/g/n med hastigheter upp till 150 Mbps) och stödjer 20 digitala ingångs-/utgångsstift, av vilka sju stycken kan användas som pulsbreddsmodulerade utgångar och 12 som digitala ingångar. Övriga specifikationer omfattar en 16 MHz kristallstyrd oscillator, en mikro-USB-kontakt, ett ICSP-[huvud], två återställningsknappar och en användarknapp.
Yun Mini liknar Arduino Leonardo på så vis att ATmega32u4 har inbyggd USB-kommunikation, vilket eliminerar behovet av en andra processor och låter Yun Mini se ut som en mus och tangentbord i anslutna datorer eller som en virtuell (CDC) seriell-/COM-port.
Yun Mini kan anpassas från ett urval av upp till två av tre tillgängliga tillbehör: dogRJ45, dogUSB och dogUSB eMMC. dogRJ45 är en 10/100Mbps Ethernetport, dogUSB är en USB A-kontakt med en USB 2.0-hub med en kortplats för ett mini SD-kort om man vill utöka kortets minne, och dogUSB eMMC är en USB A-port med integrerat flashminne på 4GB.
Kortet kan drivas med 5 V likström via micro-USB-kontakten, och detta är det alternativ som rekommenderas. En reglerad 5 V likström kan emellertid även användas för att driva kortet via VIN-stiftet. Yun Mini programmeras med programvara från Arduino som laddas ned frånarduino.org/downloads eller Linino IO som laddas ned från www.linino.org.
Kortet finns att köpa från RS Components.

Comments are closed.