Liten PMIC för energiskördning

Cypress lanserar nu en ny familj chip för krafthantering (power management IC, PMIC) avsedda för tillämpningar med energiskördning i batterifria, trådlösa sensornoder (WSN). De kan användas tillsammans med solceller som har en formfaktor ner till 1 cm2.

Cypress Semiconductors nya PMIC-familj kan användas tillsammans med små, soldrivna och trådlösa sensorer för Internet of Things (IoT)-applikationer såsom för att övervaka fysiska och miljömässiga förhållanden i smarta hem, kommersiella byggnader, fabriker, infrastruktur och jordbruk. Det första chipet S6AE101A PMIC som nu lanseras behöver en uppstartseffekt 1,2 µW – enligt Cypress fyra gånger mindre än den närmaste konkurrenten – och kan drivas med en matningsström på ned till 250 nA.

Cypress erbjuder en komplett energiskördlösning som parar ihop det första chipet i den nya familjen – S6AE101A PMIC – med företagets  EZ-BLE PRoC -modul för Bluetooth Low Energy (BLE) och programvara. EZ-BLE PRoC -modulen bygger på företagets fullt certifierade PRoC BLE Programmerbara Radio-on-Chip-lösning. Modulen (se bild) mäter 10 x10 x 1,8 mm och har en ARM Cortex-M0 med radio, två kristaller, en chipantenn, metallskärmning och andra passiva komponenter.

Företagets S6AE101A Energy Harvesting PMIC finns nu i provexemplar och produktionsstart är planerad till fjärde kvartalet 2015. Cypress erbjuder en solcellsförsörjd IoT-sats för 49 dollar som innehåller en baskort med en solcellsmodul och en Bluetooth Low Energy-USB-brygga. Deras PMIC:er stöds av företagets  Easy DesignSim, ett gratis webbaserat simuleringsverktyg som kan  användas för att validera Energy Harvesting System (EHS)-konstruktioner.

Comments are closed.