LG öppnar utvecklingscenter i Åbo

LG Electronics har öppnat ett nytt forsknings- och utvecklingscenter baserat i Åbo, Finland. Den finska verksamheten är döpt till LG Electronics Finland Lab och kommer att fokusera på FoU inom RF-lösningar och integrerade RF-kretsar relaterade till mobila 5G-nätverk.

Utöver RF-lösningar kommer centret också att inrikta sig på andra tillväxtområden såsom IoT (Internet of Things) och det smarta hemmet.

– Vi letar ständigt efter möjligheter att utöka vår FoU-kapacitet inom den trådlösa sektorn, där vi redan har en lång historia och djupgående erfarenheter. Kapaciteten och kunskapen som finns i vårt nya team i Turku kommer att ha stor betydelse för oss när vi går in i 5G- och IoT-eran. Vi är otroligt stolta över att ha Finland Lab som del av vårt globala R&D-nätverk, säger Dr. Skott Ahn på LG Electronics i ett pressmeddelande.

Det nya centret är lokaliserat i Electrocity Building i Turku Science Park. Om och i så fall hur många arbetstillfällen som satsningen kan komma att generera framgår inte av pressmeddelandet.

Comments are closed.