Leif Ljungqvist ny vd för Acreo

Leif Ljungqvist har utsetts till ny vd för Acreo Swedish ICT AB efter Mårten Armgarth. Leif Ljungqvist har arbetat på Acreo sedan 2007 som avdelningschef för tryckt elektronik.

 

Innan dess har Leif Ljungqvist haft ledande befattningar inom organisationsutveckling, försäljning och marknadsföring, främst inom B2B men också inom så kallade snabbrörliga konsumentprodukter.

– Leifs affärsmässighet, kreativitet och gedigna erfarenhet av forskningsinstitutens villkor, möjligheter och utmaningar, gör att honom till rätt person att leda och utveckla Acreo, säger Hans Hentzell, koncernchef för Swedish ICT

Leif Ljungqvist har bland annat varit drivande i arbetet att ta fram Acreos nya affärsområde Life Science, och koordinerar den nationella forsknings- och innovationsagendan ”Smartare Elektroniksystem för Sverige – en enad forsknings- och innovationsagenda" på uppdrag av Vinnova.

– Jag är både hedrad och glad över styrelsens förtroende att få leda ett så kompetent och relevant forskningsinstitut som Acreo, säger Leif Ljungqvist i ett pressmeddelande.

Leif Ljungqvist är civilekonom i botten, med inriktning marknadsföring och extern redovisning. Han tillträder posten som vd för Acreo Swedish ICT den 1 mars 2013.

Comments are closed.