Annons

Lanserar privat moln för back-up

LEAD-företaget Brace It AB i Linköping söker nu finansiering till vad företaget lanserar som världens första ”privata moln”. Deras produkt ReVault ska överbrygga två läger: De som backar upp filer på molnet av åtkomstskäl och de som lagrar på hårddisk av säkerhetsskäl. Produkten lanseras nu genom en ”crowdfunding”-kampanj på Indiegogo.

ReVault ska fungera som ett nav för användarens viktigaste filer och kan bäras som en klocka, ett halsband eller nyckelring. Den säkerhetskopierar automatiskt dokument, foton, musik och kontakter, som därefter kan synkroniseras över telefoner, surfplattor och datorer, vilket utökar minnet på varje enhet.

Genom att använda WiFi eller Bluetooth kan ReVault strömma musik, video eller synkronisera filer utan internet-anslutning.

– Fler och fler konsumenter blir medvetna om säkerhetsproblemen i deras liv online, men de vill samtidigt inte ge avkall på funktionerna och smidigheten i att kunna lagra data i molnet, säger Josef Haddad, vd för Brace It. ReVault låter användaren få kontroll över sitt data och ger fullständig uppsikt över informationen utan att göra avkall på funktionaliteten med lagring i molnet. Vi har kombinerat de bästa egenskaperna med lagring i molnet och lokal fillagring för att erbjuda ett säkert och praktiskt sätt att synkronisera, säkerhetskopiera och komma åt filer.

Brace It’s ReVault uppges ha tagits fram med hjälp av återkoppling från fler än 2 000 hängivna privatpersoner och tidiga teknikanhängare. Resultatet är enligt företaget en produkt som binder samman konsumenternas behov med teknisk expertis för att skapa en personlig och bärbar molnlagringsenhet..

”ReVault har upp till 128 GB säker datalagring. Med hjälp av Wifi eller en Bluetooth-anslutning, ges användaren frihet att snabbt och säkert komma åt sitt data frånsett internetuppkoppling, vilket resulterar i noll dataöverföringskostnad, och gör alla filer tillgängliga även när användaren är off-line. ReVault kan automatiskt synkronisera data över alla iOS, Mac OSX, Android, Microsoft och Linux-kompatibla enheter via den medföljande appen, och krypterar all datalagring enligt protokollet AES-256. Användaren kan också välja att lösenordskydda sina data med hjälp av en eller två-faktorsautentisering”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Brace It:s produkt ReVault lanserades under gårdagen på Indiegogo för att få finansiering till produktlanseringen. Det går enligt Brace It att förbeställa ReVault genom ett bidrag på 1400 kronor ($169) och leveranser beräknas ske under januari 2016. Kampanjen, som pågår mellan 19 maj och 4 juni, har som mål att samla in över en halv miljon kronor.

Comments are closed.