Lanserar Arduino-kort med Quark

Intel har utvecklat ett Arduino utbildnings- och utvecklingskort baserat på företagets Curie-modul avsett för skolor och maker-rörelsen. Lanseringen görs i samarbete med grundarna av Arduino.

Intel har valt att marknadsföra kortet under namnet Arduino 101 (i USA) och Genuino 101 (i resten av världen) och har samma format som ett Arduinokort. Kortet är försett med en integrerad accelerometer, gyroskop och Bluetooth Smart men försett med Intels Curie-modul med Quark-processor.

– Att stärka blivande företagare och unga studenter har alltid varit en prioritet för Intel. Genom samarbetet med Arduino, vi tar med kraft Intel till en ny generation beslutsfattare, säger Josh Walden, senior vice president och general manager för Intels New Technology Group.

Kortet kommer att finnas tillgängligt under det första kvartalet 2016 och säljas för 30 dollar – vilket gör det konkurrenskraftigt i pris med Raspberry Pi – av RS Components, Farnell element14 och Amazon samt Conrad Electronic, Mouser, Sparkfun, Microcenter och Radio Shack.

Intels Arduino-kort kommer att införlivas i Creative Technologies in the Classroom (CTC) fysiska datakurser som utvecklats och testats av Arduino och som idag hålls i över 300 skolor. Intel och Arduino kommer tillsammans också att lansera CTC runt om i världen.

Comments are closed.