Längre batteritid för hörlurar

Från Cypress kommer en Bluetoothlösning som ger bra ljudkvalitet och lång batterilivslängd för trådlösa hörlurar. Lösningen har en länkbudget som är 6 dB högre än normalt.

Att skicka signaler från en telefon i bakfickan till trådlösa hörlurar är betydligt svårare än man kan tro, åtminstone om man måste klara kommunikationen med mycket låg energiförbrukning. Signalerna dämpas kraftigt när de måste gå genom kroppen och det leder till en rad problem.
– Att synkronisera stereosignaler har till exempel visat sig vara svårt när man använder hörsnäckor med Bluetoothkommunikation, säger Brian Bedrosian, vice president of marketing vid IoT Business Unit hos Cypress. Vi har löst problemet med vårt WASS-system, där vi lyckats skapa en i det närmaste perfekt lyssningsupplevelse.
Systemet baseras på en kombination av företagets WASS-tillämpning (Wireless Audio Stereo Synchronization) och CYW20721, företagets Bluetooth och Bluetooth Low Energy (BLE) Audio microcontroller. Kombinationen ger en länkbudget som är 6 dB bättre än konventionella lösningar vilket ger upp till dubbla räckvidden. Den ökade räckvidden ger också förbättrade möjligheter för signalerna att ta sig genom kroppen. Den gör det också möjligt att öka batterilivslängden kraftigt, eller att använda mindre batterier för samma drifttid.

Comments are closed.