Kundspecificerade magnetkomponenter från Helsingborg

Etal Group, tillverkare av skräddarsydda magnetiska komponenter för kraft- och signalapplikationer, stärker nu sitt utvecklingscenter i Helsingborg med en investering i marknadens vassaste programvaror för simulering och modellering av elektromagnetiska fält. Därmed kan Etal snabbare optimera kundens konstruktioner utan att behöva bygga flera prototyper.
01etal


– Vår investering möjliggör konstruktioner som ligger mycket närmare kundernas förväntningar och vi kan uppnå dem snabbare till lägre kostnad, säger Martin Carlzon, utvecklingschef vid Etal.
– Vare sig om konstruktionsmålet är att leverera inom ramarna för en budget, uppnå önskad prestandanivå eller att tänja på gränserna för att skapa något exceptionellt, kommer våra nya verktyg att föra oss snabbare mot målet. När vi gör en prototyp kan vi vara säkra på att dess prestanda noga följer den elektriska modellen.
Genom att simulera fält kan designteamet skapa en mycket noggrann modell av en magnetisk komponent. De kan prova effekten av olika material, trådar och luftspalter och därmed trimma konstruktionen för komma nära kundparametrarna.

Finita elementmetoden
Simuleringsprogramvaran bygger på finita elementmetoden. Den simulerar lågfrekventa elektromagnetiska fält i industriella komponenter. Bland simuleringarna ingår tvådimensionella magnetiska transienter, elektromagnetiska växelfält, magnetostatiska och elektrostatiska fält, DC och elektriska transienter. Lösningen ger noggranna fältparametrar som kapacitans, induktans, motstånd och impedans.
Med en fullt ut tredimensionell svit av CAD-verktyg har man även möjlighet att skapa produktionsritningar som kunden lätt kan importera till sin egen svit. I den kan de gå vidare för att utforma mekanik och elektronik.
Utvecklingsteamet i Sverige har mer än 50 års erfarenhet av magnetisk konstruktion och är väl insatta i EMI och säkerhetsföreskrifter på viktiga marknader som Europa och USA.
När konstruktionsspecifikationen är klar, kan Etal Group bygga en prototyp och genomföra omfattande klimat- och fuktighetstester. För audioprodukter kan Audio Precision utvärdera ljudprestanda.

Magnetkomponenter och klass D-förstärkare
Etal Group har sedan 1968 levererat egenutvecklade magnetiska komponenter, främst transformatorer och induktorer. 2013 köpte man företaget Anaview 2013 för att utöka produktsortimentet med klass D-förstärkare för ljudindustrin.
Produktionen sker vid företagets egna anläggningar i Estland och Sri Lanka samt genom produktionspartners i Asien. Världsmarknaden nås från egna kontor i Europa, Asien och USA och genom distributionspartners i ytterligare 20 länder.

Comments are closed.