kretskortstandard nu på svenska

IPC-A-610 rev F är den senaste revisionen av ”Acceptanskrav för kretskort” (publicerad på engelska juli 2014) och finns nu också på svenska, översatt av Scanditron.

IPC-A-610 är enligt Scanditron den mest använda kvalitetsstandarden i världen för elektronikproduktion.  IPC-A-610F är ett referensdokument för alla kvalitetssäkrings- och produktionsavdelningar och illustrerar industrigodkända acceptanskriterier med färgbilder och illustrationer.

Revision F inkluderar två nya typer av uttag och visar ändringar i kriterierna för BGA-voids och för lodfyllnad vid hålmonterat. Områden inkluderar bland annat anslutning av flex, kort på kort, PoP, komponentorientering och lödningskriterier för hålmonterat och ytmonterat, rengöring, märkning, lackning och laminat.

Denna revision är på 424 sidor och har 814 foton och illustrationer som visar acceptanskriterier varav 86 är nya eller uppdaterade. Dokumentet överensstämmer enligt Scanditron med kraven som finns beskrivna i andra industrigodkända dokument och används tillsammans med material- och processtandarden J-STD-001.

IPC-A-610F-SE finns att köpa från Scanditron både som tryckt version och i digitalt format som PDF, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.