Kopplingskontakter med manöverspak från Wago

Conrad utökar sitt utbud av elektromekaniska produkter med genomgångskontakter från WAGO:s serie 221. De nya kopplingskontakterna med manöverspak är en anslutningslösning för en-, fin-, och flertrådiga ledare med tvärsnitt på 0,2 till 4 mm² i genomgångsriktningen.

Tack vare sin kompakta design, med en längd på 35,5 mm, bredd på 8,1 mm och höjd på 8,9 mm, kräver genomgångskontakterna endast liten plats och är därför lämpliga för användning i trånga installationsutrymmen. Kopplingskontakterna är konstruerade för en nominell ström på 32 A, en nominell spänning på 450 V och kan användas i omgivningstemperaturer upp till 85 °C.

En specialfunktion för de transparenta kopplingskontakterna är att de har en orangefärgad manöverspak med hävarmsteknik och en testöppning, som gör att ledare kan anslutas och kopplas bort och på ett synligt och säkert sätt utan verktyg. Det gör att arbetet kan utföras snabbt, effektivt och säkert.

För flerpoliga installationer finns adaptrar tillgängliga, som ger användaren individuell frihet för modulär och flexibel konstruktion av upp till fem fasta poler i en adapter. Detta gäller oavsett om det är en konstruktion med eller utan dragavlastning, på monteringsskenor med snäppanslutning, för skruvning, limning eller för upphängning.

– De nya genomgångskontakterna från WAGO är lämpliga för till exempel applikationer inom byggnadsinstallation, underhåll, reparation och service samt för byggautomation inom industrin, säger Manuel Gschwend, senior expert och produktchef på Conrad Electronic. De passar även vid uppbyggnad av mässmontrar eller butiksmiljöer.

Genomgångskontakterna finns tillgängliga i två versioner, som båda har EN- och UL-godkännanden. En version med genomskinligt lock finns för ledartvärsnitt från 0,2 till 4 mm² och passar för alla vanliga applikationer. En version med vitt lock, som huvudsakligen används i Nordamerika, fungerar för ett utökat anslutningsområde med AWE-12-ledare.

Comments are closed.