Kommunicerar 375 Mbit/s över 3 cm

Antenn- och RF-modulföretaget Antenova lanserar nu en komponent som med hjälp av standarden TransferJet trådlöst kan överföra stora datafiler mellan enheter som placeras nära varandra (avstånd på upp till 30 mm) med datatakter på upp till 375 Mbit/sekund.

TransferJet är en ny trådlös överföringsstandard som skapats i Japan och som ger ett enkelt sätt att överföra stora datafiler såsom foton, filmer och musik mellan mobila enheter med datatakter på upp till 375Mbits/s genom att placera två enheter nära varandra. Den har den fördelen av att kommunicera i olicensierade band i USA, Japan, Korea och i EU-länderna.

Antenovas TransferJet-lösning använder en helt ny SMD-kopplare döpt till Zoma (Antenovas artikelnummer SR4TO14) som bolaget har utvecklat för att vara en RF-koppling för TransferJet. Den nya kopplaren arbetar i 4,48 GHz-bandet och induktivt överför data över avstånd på upp till 30 mm. Antenova har valt att arbeta med en TransferJet utvecklingsplattform från partnerföretaget Icoteq som använder Freescales iMX6 quad core-processor och kommer med en mängd olika hårdvarugränssnitt.

Antenova kommer att visa upp tekniken på CTIA Supermobility show i Las Vegas som öppnar idag och pågår veckan ut.  Företaget kommer att demonstrera hur konsumenter kan använda TransferJet-tekniken för att dela realtids multimediainnehåll mellan enheter som kameror, videokameror, smartphones, digitala videobandspelare, (DVR), TV-apparater, spelkonsoler och skrivare. Det finns också tillämpningar inom digital skyltning och offentliga informationsskärmar.

Antenova är medlem av TransferJet-konsortiet – en grupp företag som samarbetar för att utveckla tekniken.

Comments are closed.