Knowit förvärvar NSA Sør

Konsultföretaget Knowit har under en längre tid haft ett nära samarbete med NSA Sør i Kristiansand på norska Sørlandet. Nu har samarbetet lett till att Knowit förvärvar NSA Sør med avsikt att fusionera Knowit på Sørlandet i Norge med NSA Sør och därmed skapa det nya bolaget Knowit Sør.

NSA Sør startades 2008 och har fokuserat på tjänster för kunder som använder programvaror från Oracle, samt på Microsoft Sql Server. NSA Sør uppges ha en stark lokal position med kunder som Gard, Skatteetaten, Ventelo, Profundo, Netthandelen, NOV, Aker MH och offentlig verksamhet.

Knowit har i mer än tio år levererat systemutvecklingstjänster till kunder på Sørlandet i Norge via sina kontor i Kristiansand och Arendal. Bolagen uppges komplettera varandra väl avseende kompetenser, erbjudanden och kunder. Det nya bolaget, med 14 medarbetare har som mål att vara ett självklart val för regionens nyutexaminerade studenter och för de konsulter som väljer att flytta till Sørlandet. I och med fusionen kommer bolaget att gå ut för att rekrytera ytterligare medarbetare, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.