Kanske kommer vi att upptäcka nästa Magnus Carlsen?

Data Respons har, för fjärde året i rad, tecknat avtal för att stödja det internationella schackmästerskapet, Stockholm Chess Challenge för unga talanger.


Reshef Omer möter Toms Kantans


– Det är viktigt för Data Respons att hjälpa ungdomar att odla sin talang och skapa arenor för att de ska lyckas, säger CEO för Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen. Stockholm Chess Challenge är den perfekta platsen och kanske kommer vi att upptäcka nästa Magnus Carlsen.
– Avtalet löper över tre år och ingår i Data Respons fokus på hållbarhet och att möjliggöra för unga att utvecklas. Vi har företag i Norge, Sverige, Danmark och Tyskland, som alla deltar på olika sätt för att skapa möjligheter för ungdomar på akademisk, sportslig eller social nivå.
– En annan viktig anledning till varför vi är engagerade i detta mästerskap är den typ av kompetens som schackspelarna använder som mycket liknar dem vi söker i våra specialister på Data Respons. Vi vill ha människor som kan fokusera, tänka analytiskt och taktiskt och som har uthållighet och mod.
Den internationella schackhändelsen, organiserad av Stockholms Schacksällskap och Stockholms Schackförbund, hålls mellan 26 april och 1 maj samtidigt med schackhändelsen ”Business for Integration” där Data Respons är medsponsor. Turneringen är öppen för alla spelare som föddes 1994 eller senare och med en lägsta rating på 2200 ELO.
– Stockholm Chess Challenge är ett unikt tillfälle för unga begåvade schackspelare att utveckla och ta nästa steg i sin karriär, säger Ted Gemzell, ordförande i Sveriges Schackförbund. I en tid som kräver alltmer avancerad kunskap om utveckling och hållbarhet är schackspelet ett verktyg för att skapa smartare individer oavsett ålder, kön, etnicitet eller handikapp. Schack är för alla! Svenska schacket är väldigt glad och tacksam att Data Respons bidrar till möjligheten för ung talang att fortsätta utveckla en smartare värld.

Comments are closed.