KAMIC Group köper Distec Ltd

KAMIC Group AB har förvärvat samtliga aktier i Distec Ltd med bas i Manchester, England. Säljare är bolagets grundare Noel Sheppard och Adrian Swindells med familjer.

Distec Ltd bildades 1992 och bolaget har under åren byggt upp ett gott anseende och en djup expertkunskap inom tryckkänsliga displayer, industridatorer och HMI, det vill säga gränssnittet mellan människa och maskin. Bolaget företräder en rad tillverkare såsom ELO, Nexcom, CKS, Wincomm, Siemens med flera, och tar fram helhetslösningar inklusive support till kunder inom en mängd olika industrisegment på den lokala brittiska marknaden. Distec har nio anställda och en årlig omsättning på cirka 45 miljoner kronor.
– Distec är ett välskött företag med fin historik och är en välrenommerad leverantör inom sin produktnisch, säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group. KAMIC Group är sedan tidigare etablerade i Storbritannien med flera teknikbolag och Distec passar väl in i vår företagsgrupp.
Den tidigare ägaren och verkställande direktören i Distec, Noel Sheppard, kommer att fortsätta att arbeta i en ledande position i bolaget, som framöver kommer att ingå i KAMIC Groups affärsområde Electronics.

Comments are closed.