JLT Mobile Computers öppnar USA-kontor

JLT Mobile Computers har startat ett amerikanskt dotterbolag med kontor i Tempe, Arizona. Företaget tar över en befintlig organisation med 13 anställda.


Per Holmberg VD JLT Mobile Computers AB och Eric Miller, CEO JLT Mobile Computers, Inc i USA

JLT gjorde sin entré på den amerikanska marknaden redan 1999 och har sedan 2007 varit ODM-tillverkare till DAP Technologies som sålt JLT:s fordonsdatorer under DAP-varumärket i Nordamerika. JLT tar över en organisation om 13 anställda som arbetar med försäljning, service och slutproduktion av JLT:s produkter på nordamerikanska marknaden. Kunder som köper fordonsdatorer från DAP idag kommer med det nya bolaget kunna dra nytta av en närmare relation till tillverkaren, samtidigt som man får kontinuitet med samma personal, service och produktkvalitet.
JLT Mobile Computers är noterat på NASDAQ OMX, First North, och har levererat stryktålig datorer sedan bolaget grundades 1994, då man började bygga elektroniska kontrollsystem för svensk skogsindustri. Idag säljer JLT sina produkter både under eget varumärke och som ODM-leverantör till företag inom logistik- och transportlösningar.
Den nya amerikanska organisationen leds av Eric Miller, tidigare VP of Sales hos DAP. JLT nya USA-bolag huserar i samma lokaler som DAP i Tempe, Arizona och bolaget tar över alla nuvarande kundavtal inklusive garantiåtaganden och servicekontrakt för DAP:s fordonsdatorer. JLT tar också över avtal och relationer med DAP:s amerikanska återförsäljare.
― Redan sedan JLT:s start har den amerikanska marknaden varit en ansenlig del av den totala försäljningen och därmed en strategiskt viktig marknad för JLT, säger Per Holmberg, VD för JLT Mobile Computers AB. Vi har under åren byggt upp ett produktivt och nära samarbete byggt på ömsesidig respekt och förtroende med vår amerikanska försäljningspartner.
Övertagandet beräknas vara helt genomfört den sista december 2014.

Comments are closed.