Järnvägsdatorer med multi-WWAN-anslutning

Operatörer litar alltmer på Industrial IoT (IIoT) i moderna transportsystem för att förbättra säkerheten och minska underhållskostnaderna och förbättra passagerarnas totala upplevelse ombord. Detta involverar bearbetning och överföring av stora mängder data som genereras av IIoT-applikationer och kräver hög datorkraft och pålitlig trådlös anslutning.

Moxa, en IRIS-certifierad leverantör av kommunikationslösningar för järnvägar har lanserat en ny serie trådlösa dedikerade järnvägsdatorer, V2406C-serien. V2406C-datorerna överensstämmer med EN 50155:2017 och EN 50121-4 för järnvägsanläggningar ombord och på spårbanan.

V2406C-datorerna är utformade för tung databehandling och är byggda kring en Intel Core i7/i5/i3 eller Intel Celeron och har upp till 32 GB RAM, en mSATA-plats och två snabbutbytbara HDD/SSD för lagringsutbyggnad. Datorerna är försedda med två mPCIe trådlösa expansionsplatser och fyra SIM-kort. Dessa hjälper till att upprätta redundant LTE/Wi-Fi-anslutning och säkerställer solid dubbelriktad kommunikation mellan ett snabbkörande tåg och spårbanorna. Dessutom kan förinstallerad QMA-kabel för trådlösa moduler bidra till att minska monteringsarbetet och säkerställa lågt RF-läckage.

För att ansluta till ombord- och spårbanesystem och enheter är V2406C-datorerna utrustade med 2 Gigabit Ethernet-portar, 4 RS-232/422/485 seriella portar, 6 DI, 2 DO och 4 USB 3.0-portar. Dessutom har V2406C-datorerna 1 VGA-videoutgång och 1 HDMI-utgång med stöd för 4K-upplösning.

Comments are closed.