IPv6 som standard i IP VPN-lösningar

En av målsättningarna med Digitala agendan, Näringsdepartementets strategi för svenska myndigheter, är att myndigheternas webbtjänster skall vara nåbara via IPv6 innan 2014. TDC gör det nu enklare för dessa genom att som första operatör erbjuda IP VPN med IPv6 som standard. Och IPv6 växer lavinartat hos TDC – under ett år har trafiken tredubblats.

Digitala agendan, it-minister Anna-Karin Hatts och Näringsdepartementets strategi för Sveriges myndigheter, talar klarspråk: Innan 2014 skall myndigheternas publika webbtjänster vara nåbara via IPv6.
Telekomföretaget TDC har sedan länge arbetat med IPv6. 2011 lanserade företaget konsulttjänsten ”IPv6 Assessment”, för att året efter erbjuda IPv6 till samtliga internetlösningar. Nu tar TDC nästa steg när man som första operatör erbjuder IPv6 som standard i sina IP VPN-lösningar.  Det finns flera skäl till att TDC agerat offensivt. Att företaget vill arbeta proaktivt med framtidens kommunikationslösningar är en. Men det finns fler.
– Vi ser en marknad som mer och mer blir intresserad av IPv6, , säger Peter Bianconi, produktledningschef på TDC Sverige. I våra mätningar ser vi att IPv6-trafiken tredubblats – enbart under de senaste 12 månaderna. Att Asien enbart erbjuder IPv6-adresser är ingen nyhet längre. Vad som däremot är mer aktuellt är prognosen från IANA som säger att Europas IPv4-adresser beräknas ta slut under mitten av 2013. IPv6 är ofrånkomligt, och fler och fler både förstår och planerar utifrån det faktumet.

Comments are closed.