Ippi i produktion

Förra årets vinnare av Swedish Embedded Award, TV-telefonen ippi, går nu i produktion. Det är resultatet av ett samarbetsavtal mellan kontraktstillverkaren Proxy Electronics AB och In View AB.
Ippi drar nytta av de multimediafunktioner som finns i dagens mobiltelefoner och kombinerar dem med en vanlig TV. Med ippi är det ytterst enkelt att skicka bilder, SMS, filmer etc från en mobiltelefon till en TV eller vice versa. Tekniken kan utnyttjas både privat, till exempel för kommunikation mellan familjer och generationer, och i hemvård.

Samarbetet mellan Proxy Electronics AB och In View AB omfattar även produktionstekniska tjänster som syftar till löpande produktutveckling för att säkerställa effektiv volymproduktion samt tillgång till Proxy Electronics tjänster för miljötålighetsprovning.Användningen för ippi innefattar både professionella och familjeorienterade områden. Produkten används till exempel inom hemvården, där den förbättrar servicen för vårdtagare samtidigt som den underlättare för vårdgivaren. Den skapar även ett enkelt sätt att hålla kontakt med familj och vänner, och fungerar ett fotoalbum och anslagstavla i hemmet dit familjen skickar meddelanden i form av text, ljud och bild. Ippi möjliggör också individuella tjänster via tv, med två-vägs kommunikation, där betalningar kan föras via SIM kortet.
”Vi valde Proxy Electronics som partner och tillverkare eftersom vi behöver en produktionspartner som är snabb, kostnadseffektiv och engagerad” säger Jon Simonsson, VD på In View AB.
”Vi är glada att i stor konkurrens ha fått förtroendet att tillverka ippi. Vår strategi är att arbeta tillsammans med intressanta företag med produkter som har stor potential och In View och produkten ippi passar väl in i där. In View har visat att produkten fungerar rent tekniskt och att det finns stor marknad för den. När vi startade Proxy trodde vi nog inte att ett av våra viktigaste områden skulle vara konsumentelektronik, men det har visat sig att vår kunskap och erfarenhet av effektiv produktion faktiskt gör det möjligt att producera även volymprodukter lönsamt i Sverige idag” säger Stefan Jakobsson, VD för Proxy Electronics AB.
In View AB grundades 2003 av Kjell Lindén och Mats Segerström, och är en ”spin out” från Ericsson. Med erfarenhet från mobiltelefonibranchen, bredband och hemkommunikation har ledningen för In View skapat en lösning som möjliggör interaktivitet och kommunikation med över två miljarder TV apparater globalt. Bland kunderna finns mobiloperatörer, postbolag och vårdorganisationer.
Proxy Electronics AB är en kontraktstillverkare av elektronik med ca 90 anställda i Kalmar. Bolaget bildades den 1 januari 2007 och tillverkar elektronik för industri-, kommunikations- och konsumentprodukter. Bolaget förfogar också över ett avancerat laboratorium för miljötålighetsprovning av elektronik.

Comments are closed.