IoT Contest 2018

För femte året i rad lanserar Eclipse IoT Working Group, en undergrupp till Eclipse Foundation, sin årliga IoT-tävling. Som under föregående år sponsrar CONTACT evenemanget och ingår i juryn. Fram till den 7 december 2018 har deltagare tid att skicka in sina idéer kring IoT. De tio mest innovativa bidragen får ett startpaket och tekniskt stöd för genomförandet av sina IoT-lösningar.

– Öppen källkod spelar en viktig roll i utvecklingen av IoT-lösningar, säger Dr. Nicole Drechsler, IoT-expert vid CONTACT och jurymedlem i tävlingen. Därför är vi medlem i arbetsgruppen Eclipse IoT och stöder denna tävling. Det är ett forum för utvecklare över hela världen att skapa öppna standarder och kod, dela insikter och resultat.
Huvudkriterierna för utvärderingen av projekten är deras tillämplighet på specifika branscher som Smart Cities, Industry 4.0 eller Remote Health samt förslagets fullständighet. Före nyår tillkännager kommittén sin topp 10 lista. De utvalda deltagarna har sedan till mitten av mars 2019 på sig att implementera sina IoT-projekt.

Comments are closed.