Investerartätt på STING Demo Day

Mer än 60 investerare samlades för att lyssna på tolv STING-bolag som pitchade sina affärsidéer vid STING Demo Day. Eventet utgör finalen i affärsutvecklingsprogrammen STING Accelerate och STING Incubate, och attraherade totalt 170 speciellt inbjudna gäster.

 

STING Demo Day, som anordnas av inkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth), har vuxit till ett mycket populärt event. Tolv startupbolag presenterade sina affärsidéer, inom bland annat digital hälsa, e-handel och marknadsföring, för en speciellt inbjuden publik bestående av 170 investerare, näringslivsprofiler och journalister, på World Trade Center i Stockholm.
Eventet hålls två gånger per år med syfte att ge entreprenörerna möjlighet att bygga relationer med framtida investerare, samarbetspartners och andra relevanta personer som kan hjälpa dem i deras tillväxt.

– STING Demo Day har visat sig vara en av de viktigaste dagarna för våra entreprenörer under tiden hos oss, säger Pär Hedberg, VD och grundare av STING. Idag har vi sett starka resultat och drivna team som verkligen har potential att gå långt.
Samtliga startupbolag har sedan starten hos STING haft fokus på att testa sina produkter och tjänster mot kund och slipa på affärsmodeller och arbetsprocesser för att växa snabbare. Entreprenörerna har gjort stora framsteg både team- och produktmässigt, med internationella lanseringar, kapitalanskaffningar och nya etablerade partnerskap.

Resrc, ett av bolagen som gått programmet STING Accelerate, utvecklar en ny konsultmarknadsplats som drastiskt förenklar mötet mellan köpare och säljare. Fler än 6 000 organisationer använder redan Resrc plattform för att göra bättre affärer, och under 2015 fick dessa ta del av uppdragsannonser till ett värde av 14 miljarder kronor.

– Det bästa med programmet är att vi har förstärkt vårt tillväxtfokus och nått nära en fördubbling av de registrerade bolag vi hade från start, säger Manuel de Verdier, VD och medgrundare av Resrc. Vi har fått bra synlighet i media, där vi bland annat rankats som nummer 7 på Internetworlds Startuplista. STINGs team har också öppnat dörrar till finansiärer, med vilka vi kommer att intensifiera dialogen när det snart är dags att ta nästa steg i Resrc utveckling och expandera internationellt.

Resrc fick dessutom, som del av STING Accelerate, en investering på 300 000 kronor vid programmets start från STINGs investeringsföretag Propel Capital. Investeringen ges till samtliga team i programmet och med syfte att underlätta för teamen att fokusera på sina verksamheter istället för att jaga kapital.

Under eftermiddagen fick publiken rösta fram ”Dagens bästa pitch”, och efter en jämn match utsågs två bolag till vinnare: Airinum och Resrc.
Här är bolagen som presenterade på STING Demo Day:

STING Accelerate

Airinum
Airinum bekämpar en av de största hälsoriskerna i modern tid: luftföroreningar. Företagets första produkt är en ny typ av andningsmask för dagligt bruk som med optimalt skydd inte tummar på komfort eller design

Beatly
Beatly tillhandahåller en marknadsplats för Influencer Marketing som syftar till att öka sina kunders närvaro i sociala medier samt förenkla för världens företag att nå ut med sitt budskap på sociala medier.

Daily Bits Of
Daily Bits Of erbjuder gratis kurser till alla som vill jobba med sin personliga utveckling. Samtliga kurser är gratis, levereras dagligen via email i små portionsförpackade lektioner.

Footmall
Footmall är en söktjänst och marknadsplats för skor. Genom att samla alla skor på ett och samma ställe från en rad olika återförsäljare hjälper Footmall konsumenter att spara både tid och pengar.

Jaramba
Jaramba är en äventyrsvärld på surfplattan där barn kan utforska fritt i sin egen takt och utifrån sina egna intressen, oavsett om man gillar pirater, pingviner, pingis eller pannkakor. I Jaramba är allt innehåll noga utvalt och fritt från reklam. Jaramba anpassar sig efter varje barn och skräddarsyr ett unikt äventyr varje gång.

Karma
Karma är en shoppingplattform som på ett kul sätt gör att användare kan hitta och dela bra erbjudanden. Genom att användarna bidrar med innehållet i appen får vi den data som företag behöver för att locka till sig, engagera samt återfå kunder, vilket tidigare bara var möjligt för större företag. Karma är intelligent och lär sig våra användares shoppingmönster, vilket gör att vi kan ge erbjudanden som passar användaren baserat på tid, plats och relevans.

Resrc
Resrc skapar framtidens konsultmarknad genom att vara en oberoende marknadsplats som förenklar mötet mellan köpare och säljare. Fler än 6 000 organisationer använder redan Resrc plattform för att göra bättre affärer. Under 2015 fick dessa organisationer ta del av uppdragsannonser till ett värde över 14 miljarder SEK.

UNjobfinder
UNjobfinder.org är den främsta globala karriärplattformen inom internationellt utvecklingssamarbete. Genom innovativa verktyg och professionellt stöd för rekrytering matchar vi jobbsökande med arbetsgivare.

STING Incubate

Beagle
Beagle är ett ”lead generation”-verktyg för små och medelstora företag, som gör det möjligt att identifiera besökarna på en webbplats genom lättanvända formulär, och följa deras aktivitet över ett långt tidsspann.

Exmet
Exmet utvecklar teknologi för additiv tillverkning (3D printning) av komponenter i amorfa och nanokristallina metallegeringar. Exmets teknologi möjliggör viktreduktioner på upp till 90 procent av mekaniska komponenter och upp till 80 procent minskade energiförluster hos magnetiska komponenter.

Moggles
Moggles är ett virtual reality headset som tillsammans med en modern smartphone gör det möjligt att stiga in i den virtuella verkligheten. Deras patenterade hårdvara är designad att vara portabel och användarvänlig utan att kompromissa på en bra upplevelse för användaren.

VisueCare
VisueCare är en ny innovativ molntjänst som har som syfte att säkerställa en god omsorgskvalitet och trygghet för boende och anhöriga inom äldrevården. Applikationen ska också vara ett arbetsverktyg för personalen och stödja anställda att göra ”ett bra jobb” på ett mer effektivt sätt.

Comments are closed.