Investerar i finskt forskningscenter

Huawei meddelar att de ska investera 70 miljoner euro över en femårsperiod i ett nytt center för FoU i Helsingfors och som avser mobila enheter. Investeringen, som beskrivs som strategisk, är en del av Huaweis europeiska satsning och ska förstärka företagets FoU-kapacitet som i dag uppges omfatta över 70 000 medarbetare globalt.

Det finska FoU-centret kommer vara drivande i Huaweis forskning och utveckling inom nya tekniker för mobila enheter. De inledande projekten kommer att fokusera på mjukvaruutveckling för smarttelefoner, surfplattor och interaktiva mediaenheter för att optimera användarupplevelsen i befintliga operativsystem som Android och Windows Phone 8. I den första fasen ska Huawei rekrytera 30 medarbetare till det nya centret men över en femårsperiod beräknas antalet medarbetare nå över 100 anställda.

Huawei har vuxit markant i Europa de tio senaste åren och uppger sig vara inställda på att fortsätta investera i regionen. I september 2012 meddelade Huawei att företaget ska investera två miljarder USD i forskning och utveckling, expertcenter och lokala upphandlingar i Storbritannien. I dagsläget arbetar fler än 7000 personer inom Huaweis europeiska verksamhet. Anläggningen i Helsingfors kommer att bli ett av Huaweis viktigaste center för forskning och utveckling av mobila enheter och kompletterar redan etablerade anläggningarna för modem- och teknikdesign i Sverige, samt forskning om användargränssnitt i Storbritannien, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.