Intel upptäcker konstruktionsfel

Intel har upptäckt ett konstruktionsfel i den nyligen lanserade Intel 6 serien som går under kodnamnet Cougar Point, men uppges samtidigt ha implementerat en så kallad kiselfix. Ändå kommer det att dröja till april innan full volymproduktion kommer igång igen.

I vissa fall kan Serial-ATA (SATA)-portarna inom chipuppsättningen ”degraderas över tid” och potentiellt påverka prestanda för SATA-länkade enheters funktioner, såsom hårddiskar, och DVD-spelare.

Chipuppsättningen används i PCs med Intels senaste, andra generation Intel Core-processorer med kodnamn Sandy Bridge. Intel har nu stoppat leveranserna av dessa berörda chip från sina fabriker men uppger att de har löst konstruktionsfelet och börjat tillverka en ny version av chipuppsättningen, vilket ska komma att lösa problemen. Sandy Bridge-mikroprocessorerna ska inte vara påverkade och inga andra produkter heller, enligt Intel.

Intel planerar för att börja leverera den uppdaterade versionen av chipuppsättningen till kunder i slutet av februari och komma upp i full produktionsvolym igen i april. Företaget uppger vidare att de ska samarbeta med sina OEM-partners och ta tillbaka de berörda chipuppsättningarna och planerar även för att stödja de modifieringar eller ersättningar som behövs på moderkort eller system.

Intel förväntar sig att inkomsterna under det första kvartalet kommer att minska med omkring 300 miljoner dollar relaterat till det här nyupptäckta felet. För helåret förväntas ingen väsentlig påverkan på inkomsterna. Den totala kostnaden för reparationer och utbyten på marknaden uppskattas till 700 miljoner dollar.

Comments are closed.