Intel satsar på fordonsmarknaden

Intel har presenterat en helt ny produktfamilj bestående av både hård- och mjukvara under namnet Intel In-Vehicle Solutions såväl som nya investeringar och avancerade tekniska forskningsprojekt. De nya produkterna, investeringarna och forskningsprojekten har till syfte att öka innovationstakten inom bilbranschen för att utveckla bilar som är bättre på att informera och hjälpa för att till sist bli förarlösa.

Intäkterna för Intels Internet of Things Group uppgick till 482 miljoner dollar under första kvartalet vilket är en ökning med 32 procent jämfört med samma period året. Tillväxten tillskrivs bland annat en stark efterfrågan på infotainment-system för fordon (IVI). Enligt Intel sker en mycket snabb utveckling av den teknik som kommer att driva framtidens bilkörning.
Intel In-Vehicle Solutions är en produktfamilj bestående av både hård- och mjukvara, som utvecklats för att göra det möjligt för biltillverkare och deras leverantörer att snabbare och enklare utveckla fordonssystem. Produktfamiljen omfattar en rad olika processorbaserade moduler, ett integrerat operativsystem plus mellanvara och utvecklingsverktyg.
Intel förväntar sig att företagets standardiserade plattformsstrategi kommer att förkorta utvecklingstiden för infotainmentsystem med mer än tolv månader och samtidigt sänka kostnaderna upp till 50 procent. De första tillgängliga produkterna är konstruerade för IVI-system med funktioner för förarstöd.
Intel grundade 2012 Intel Capital Connected Car-fonden på 100 miljoner dollar för att öka utvecklingen inom området uppkopplade bilar. Fondens senaste investering var i företaget ZMP, som utvecklar en plattform för förarlös körning och uppkopplade bilar.
Intel-tekniken används bland annat i BMW:s Navigation System Professional.

Comments are closed.