Intel och Altera i nya samtal

Intel har återupptagit samtalen med Altera om ett eventuellt uppköp, enligt New York Post. Samtidigt rapporterade Reuters nyligen att Avago Technologies är intresserad av att köpa Altera-konkurrenten Xilinx.

Intel och Altera har återupptagit de tidigare avbrutna samtalen där Intel skulle förvärva Altera i en affär med ett potentiellt värde på över 13 miljarder dollar, rapporterade New York Post igår.

En tidigare förhandlingsrunda mellan de två slutade i april när Altera rapporterades förkasta ett erbjudande om 54 dollar per aktie. Aktien handlades för cirka 35 dollar i mars innan samtalen om en affär hade läckt. Även efter det att förhandlingarna avbröts har aktierna i Altera handlats på en förhöjd nivå vilket kan tyda på att investerarna fortfarande hoppas på ett avtal, enligt New York Post.

Samtidigt rapporterade nyhetsbyrån Reuters nyligen att Avago Technologies var intresserad av att köpa Altera-konkurrenten Xilinx, men diskussionerna befinner sig här fortfarande på ett tidigt stadie.

Comments are closed.