Intel lanserar nu ny Atom-plattform

Intel lanserar sin nya Atom-plattform avsedd för mindre, tunnare och mer energieffektiva tablets och hybridenheter.

Idag lanserar Intel företagets Intel Atom-plattform, som tidigare gått under arbetsnamnet Oak Trail. Den nya Atom-plattformen kommer, med start i maj, att ligga till grund för tablet- och hybridprodukter från bland andra Evolve III, Fujitsu Limited, Lenovo, Motion Computing, Razer, och Viliv, enligt Intel.

Intel Atom Z670 som ingår i den nya Atom-plattformen avser ge förbättrad videouppspelning, snabbare internetsurfning och längre batteritid utan att för den skull göra avkall på prestanda. Vidare ger den nya plattformen stöd för bland annat avkodning av video i full HD (1080p) såväl som anslutning via HDMI, och plattformen stödjer dessutom Adobe Flash.

Intel Atom Z670 uppges vidare ge valmöjligheter avseende operativsystem för tillverkare som utvecklar enheter baserade på plattformen. Enheter kan baseras på Google Chrome, Android, MeeGo, eller Windows.

32-nanometersteknik i kommande ”Cedar Trail”
Intel kommer vidare att ge besökare på Intel Developer Forum i Beijing en smygtitt på nästa generation av Atom-plattformen, som bygger på Intels 32-nanometersteknik och har arbetsnamnet Cedar trail. Den kommer att möjliggöra nya fläktlösa netbooks, datorer och tablets.

Den kommande Cedar Trail, som är nästa generation av Intel Atom-plattform, bygger på Intels 32-nanometersteknik och kommer att vara försedd med en rad nyheter såsom stöd för Blu-ray 2.0, en dedikerad mediamotor med stöd för uppspelning av full HD samt HDMI- och DisplayPort-stöd. Andra nyheter i Cedar Trail kommer att vara Intel Wireless Music, Intel Wireless Display, PC Synch och Fast Boot. Intel uppges nu förse alla större tillverkare (OEM och ODM) med testversioner av plattformen. De första produkterna baserade på Cedar trail förväntas bli lanserade under andra halvan av 2011, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Comments are closed.