Intel förvärvar Altera

Intel och Altera meddelar gemensamt idag att de tecknat ett slutgiltigt avtal enligt vilket Intel förvärvar Altera för 54 dollar per aktie eller omräknat totalt cirka 16,7 miljarder dollar.

Enligt källor till nyhetsbyrån Reuters är summan oförändrad jämfört med det bud som Intel erbjöd och Altera avvisade i april i år.

Intel har behov av att stärka sitt produktutbud på andra marknader än halvledare till persondatorer och var till exempel tvungen att minska sin intäktsprognos för första kvartalet med 1 miljard dollar i mars. Leveranserna av persondatorer minskade med 5,2 procent under det första kvartalet, enligt marknadsanalysföretaget Gartner.

Affären kommer enligt Intel främst stärka företagets utbud inom marknadssegmenten datacenters och Internet of Things (IoT). Det är främst Alteras utbud av SoC-produkter och FPGA:er – ett område där de båda företagen sedan några år redan har ett etablerat samarbete – som kommer att stärkas av affären.

För att underlätta kontinuiteten i försäljning och support till Alteras befintliga och nya kunder kommer företaget att ingå som en separat affärsenhet under intel. Affären har enhälligt godkänts av både Intels och Alteras styrelse, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.